Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

SEURAESITTELY

 

Tourulan Kivääritehtaan Perilliset ry. on Keski-Suomeen vuonna 2010 perustettu, Jyväskylää kotipaikkanaan pitävä asehistoriallinen yhdistys. Seuran on perustanut ryhmä ase- ja sotahistorian harrastajia, joilla kaikilla on pitkä kokemus alan piiristä joko seuratoiminnan puitteissa tai itsenäisenä harrastajana. Seuran tehtävänä on edistää ase-, varus-, ja sotahistorian tutkimusta ja vaalia näihin liittyvän kulttuuriperinnön ja esineistön säilymistä. Seuralla on ampumayhdistyslupa. Tourulan Kivääritehtaan Perilliset ry ei ole poliittinen tai aatteellinen yhdistys eikä se harjoita poliittista tai aatteellista toimintaa.          

Vuosien aikana oli tullut ilmeiseksi, että uudelle yhdistykselle olisi tilausta. Niinpä alkuvuodesta 2010 ryhdyttiin rakentamaan uutta. Rakennustyö osoittautui odotetua pidemmäksi projektiksi lähinnä viranomaisten toiminan vuoksi, odotettiinhan pelkästään Aluehallintoviraston hyväksyntää 6kk ja PRH:n kanssakin meni muutama. Alkuvuodesta 2011 yhdistys saatiin viimein rekisteriin. Rakennustyö tosin jatkuu edeleen, sillä yhdistyksen toimintaa pyritään jatkuvasti kehittämään.

TKP on alusta alkaen pyrkinyt toiminnassaan siihen, että vaikka kyseesä on asehistoriallinen yhdistys, on sotahistorialla toiminnassa yhtä tärkeä osuus.

TOIMINTA

Tourulan Kivääritehtaan Perilliset ry:n käytännön toiminta koostuu ase-, varus-, ja sotahistorian tutkimuksesta, näyttelyiden ja esitysten järjestämisestä, ampumatoiminnasta sekä alaan liittyvästä keräilytoiminnasta. Lisäksi seura järjestää tutustumismatkoja sotahistoriallisiin kohteisiin. Seuralla on kaksi vuosittaista kokousta, jonka lisäksi seuran hallitus kokoontuu aina kun tarvetta ilmenee. Lisäksi seuralla on viisi vuosittaista toimintapäivää, joista osa on ampumapäiviä.

Ampumatoiminta

Seuran piirissä tapahtuva ampumatoiminta on aina johdettua ja ohjattua ja siitä pidetään kirjaa. Tätä varten seura on nimennyt jäsenistöstään ampumavastaavat. Seura on myös sopinut pääsystä käyttämään muutamia Keski-Suomen alueen ampumaratoja, joilla seuran ampumatoiminta tapahtuu. Ampumatoimintaan osallistuvilta vaaditaan voimassaoleva ampumaharrastuksen kattava tapaturmavakuutus. Seura voi myöntää jäsenelleen todistuksen ampumaharrastuksesta aselupaa varten. Todistuksen saaminen edellyttää pidempiaikaista aktiivista mukanaoloa seuran toiminnassa. Todistuksen myöntäminen harkitaan tapauskohtaisesti.

Tutkimustoiminta

Seuran jäsenet voivat tehdä sota-, ase-, ja varushistoriallista tutkimusta ja antaa halutessaan tutkimuksensa seuran käyttöön. Seura kerää arkistoa jäsentensä yhdessä tai yksittäin tekemästä ase-, varus-, ja sotahistoriallisesta tutkimuksesta. Seuran jäsenet voivat käyttää seuran arkistoimia tutkimuksia tai kysyä neuvoja tai apua muilta seuran jäseniltä. Seuran taltioi myös ase-, varus-, ja sotahistoriaan liittyvää kuvamateriaalia sekä kerää haastatteluja sotiemme veteraaneilta sekä aseteollisuudessa tai Puolustusvoimissa palvelleilta. Lisäksi seuran jäsenet voivat halutessaan pitää esitelmiä alaan liittyvistä aiheista. Kaikki kerätty materiaali on kaikkien seuran jäsenten käytettävissä auttamaan tutkimustyössä.

                                  

 

Matkat

Seura tulee järjestämään tutustumismatkoja sotahistoriallisiin tai muuten alaan liittyviin kohteisiin kotimaassa ja ulkomailla. Tarkoituksena on järjestää ainakin yksi vuotuinen matka johonkin em. kohteeseen, jossa kohteisiin tutustutaan asiantuntevien oppaiden avustuksella. Seura kerää kuvamateriaalia ja muuta dokumentaatiota tehdyistä matkoista seuran arkistoon.

 

Lisätietoja saa tktpry(at)gmail.com

 

TOURULAN KIVÄÄRITEHTAAN PERILLISET RY

©2020 Tourulan Kivääritehtaan Perilliset ry - suntuubi.com